De straat op voor Onze Amsterdamse School

Een nieuwe school voor Amsterdam West, volgens ons een prima plan. Maar hoe denken de jonge ouders in West daarover? Vandaag gingen we weer de straat op om te peilen of er animo is voor een basisschool vol levensecht onderwijs. We voerden interessante gesprekken met jonge ouders. Alle mensen die wij spraken waren meteen enthousiast, en vertelden dat zij ook echt behoefte hebben aan een nieuwe school in West. In dit blog lees je enkele reacties.

“Iedereen moet zich thuis voelen op school”

“Ik denk dat veel ouders in deze buurt geïnteresseerd zijn in deze vorm van onderwijs. Hier wonen veel creatieve, ondernemende mensen die het niet alleen belangrijk vinden om te leren met je hoofd maar vooral door te doen.” Ook het feit dat West een gemengde wijk is, maar de scholen helaas niet altijd, wordt als een belangrijk punt gezien. “Ik vind dat de school een afspiegeling moet zijn van de buurt, zodat iedereen zich er thuis voelt. Nu is dat helaas nog niet altijd het geval ”, aldus een jonge moeder die wij spraken.

Potjes pindakaas tellen

Bij de glasbak ( ja, echt!) ontmoetten wij een jonge vader met zijn zoontje van 2. Samen telden ze hardop hoeveel lege potjes pindakaas zij weggooiden. Zulk levensecht onderwijs konden wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Ook deze vader vertelt dat hij het belangrijk vindt dat kinderen zich breed ontwikkelen: “Ik heb zelf vroeger op de Vrije School gezeten, daar was dit een belangrijk punt. Een balans tussen ‘schools leren’ , en persoonsvorming zie ik dan ook graag terug op een basisschool.”

Engels vanaf de kleuters

Ook spraken wij een Portugese moeder, die als expat met haar gezin de komende jaren in Amsterdam blijft wonen en werken. Zij zocht nog naar een basisschool in de buurt. Vanwege haar werk in verschillende landen, vond ze het belangrijk dat haar kind vanaf jonge leeftijd Engels zou krijgen. Op Onze Amsterdamse School bieden we Engels vanaf de kleuters. Deze taal heb je namelijk heel hard nodig in de echte wereld. Weer een aanmelding erbij dus!

Interesse

We merken steeds opnieuw dat er echt behoefte is aan Onze Amsterdamse School. Dit geeft ons nog meer energie om er ook echt voor te zorgen dat het werkelijkheid wordt. En hierbij geldt, hoe meer animo, hoe meer kans dat de school er daadwerkelijk komt. Ben jij of ken jij een ouder die op zoek is naar een basisschool in West, geef dit dan aan in het interesseformulier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s